Általános szerződési feltételek

VEVŐSZOLGÁLAT KÖZLEMÉNYE

A termékek mellett feltüntetett árak bruttó árak. A webáruházban szereplő termékek általában vannak raktáron, ebben az esetben a szállítási határidő 1-5 munkanap, kivéve a karácsonyi vagy szabadságolási időszakot, amikor felgyűlt rendelések száma miatt csúszhat a kiküldés. Az esetleges készlethiány esetén ez a határidő hosszabb lehet. Erről e-mailben értesítjük a megrendelőt. A megrendelt termék(ek) a választott szállítási és fizetési módtól függően jutnak el Önhöz. A kiszállítási módokról és díjakról itt tájékozódhat.

Az egész ország területére érvényes díjszabásunk az alábbi:
Házhoz szállítás: 1310ft
Postapontra: 1090ft
Csomag automatába: 889ft
Utánvét díja: 350ft
Lakossági vásárlóinknak 20000ft feletti rendelése esetén a postaköltség díjmentes, utánvét díja 350ft.
Professzionális vásárlóinknak 25000ft feletti rendelése esetén a postaköltség díjmentes, utánvét díja 350ft.

Bár gondosan ellenőrizzük a www.biolanaturkozmetika.hu oldalon lévő termékek árait, fenntartjuk magunknak a jogot minden nyilvánvaló tévedés, számítási, szerkesztési, és technikai hiba korrigálására, valamint olyan árváltoztatásra, amelyet jelentős jogszabály módosítás indokol.

A www.biolanaturkozmetika.hu oldalon található termékeket a készlet erejéig tudjuk garantálni. Az oldal működtetésével kapcsolatos esetleges technikai problémákból adódó, tévesen megjelent árakért nem tudunk felelősséget vállalni. Fenntartjuk magunknak a jogot, minőségi vagy más problémákból adódóan egyes termékek forgalmazásának beszüntetésére.

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméke(ke)t, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Távszerződés magyar nyelven

A Megrendelőlap Megrendelő általi elküldésével és annak a Szállító által történő visszaigazolásával a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre egyrészt a PP Biokozmetika Kft. (székhely: 1123 Budapest, Greguss utca 6. al. 1.., Adószám: 25063578-2-43, Cégjegyzékszám: 01-09-197609, Bankszámla: 12011148-01491816-00100005 ) a továbbiakban: Szállító, Másrészt a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

 1. A Szállító köteles az utánvéttel megrendelt és a Szállító által visszaigazolt, a Vevő által a Megrendelésen kiválasztott terméke(ke)t a Megrendelésen megjelölt szállítási címre, raktáron lévő termékek esetében 5 munkanapon belül kiszállítani. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik (pl: a termék beszerezési ideje hosszabb, vagy a termék nem beszerezhető), úgy a Szállító köteles haladéktalanul a Megrendelő által a Megrendelésen feltüntetett e-mail vagy telefon útján értesíteni Megrendelőt 3 munkanapon belül.
 2. A Szállító köteles a Személyes átvétel útján megrendelt, a Megrendelő által a Megrendelésen kiválasztott terméke(ke)t a Megrendelő számára a Szállító Telephelyén (PP Biokozmetika Kft. 1123 Budapest, Greguss utca 6. al. 1.), amennyiben az raktáron van 5 munkanapon belül átadni a Megrendelőnek. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szállító köteles haladéktalanul a Megrendelő által a Megrendelésen feltüntetett e-mail vagy telefon útján értesíteni Megrendelőt.
 3. Megrendelő köteles az általa feladott Megrendelésen megjelölt és a Szállító által a Megrendelő által megadott címre kiszállíttatott termékeket átvenni, és a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett, a Szállító által kiállított számlán szereplő vételárat, mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza készpénzben a kézbesítő részére kifizetni. Amennyiben Megrendelő a Megrendelésen a vételár teljesítésének módjaként banki átutalást jelölt meg, úgy Megrendelő köteles a vételárat a Szállító által a megrendelőlapon feltüntetett e-mail címre kiküldött proforma számla adatai alapján az azon feltüntetett fizetési határidőn belül a Szállító fent megjelölt bankszámlájára átutalni. Ez esetben Szállító a vételárnak a bankszámláján történő jóváírását követően 5 munkanapon belül köteles a terméke(ke)t a Megrendelő által megjelölt szállítási címre elküldeni.
 4. Szállító a megkötött szerződést írásban kötöttnek minősíti, a szerződést teljesítés után online iktatja, így az esetleges jogviták esetén a beérkezett rendelés, ami írásbeli szerződésnek minősül visszakereshető a Szállító adatbázisából. Szállító a Megrendelő adatait a szerződés teljesítése és az esetleges kifogások intézése érdekében az ügyletekre vonatkozó adatokkal együtt tárolja, azokat alvállalkozóinak átadja, akik azonban nem jogosultak azokat a teljesítést követően tovább tárolni, illetve megőrizni vagy más harmadik személyek részére továbbadni.
 5. Magatartási kódexet a weboldal üzemeltetője külön nem adott ki, illetve más magatartási kódex sem vonatkozik rá.
 6. Az esetleges jogviták elbírálására Felek (hatáskörtől függően) a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság illetékességét kötik ki.
 7. Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

PP BIOKOZMETIKA webshop üzletszabályzata

Kedves Vásárlónk!
Üdvözlünk a PP BIOKOZMETIKA Kft. webshopján!

Kérünk, vásárlást megelőzően figyelmesen olvassa el az alábbi vásárlási tájékoztatót.

Az eladó neve: PP BIOKOZMETIKA Kft.
Székhelye: 1123 Budapest, Greguss utca 6. al. 1.
Telephelye: 1123 Budapest, Greguss utca 6. al. 1.
Adószám: 25063578-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-197609
Bejegyezte: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
Bankszámlaszám: 12011148-01491816-00100005
Képviselő: Dr. Borosné Pataki Anna ügyvezető
Telefonszám: +36 30 986 5068
E-mail: patakipanni.bio@gmail.com

Vásárlási feltételek

 1. A PP BIOKOZMETIKA Kft. webshopon mindenki vásárolhat, aki regisztrációval rendelkezik és elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket. A vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell tölteni a regisztrációs űrlapot.
 2. A hibásan, vagy hiányosan kitöltött regisztrációs lapot érvénytelennek tekintjük. A PP BIOKOZMETIKA Kft. webshop semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.
 3. A bemutatott termékek részletes leírását az adott árucikk információs oldala tartalmazza. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t, viszont nem tartalmazza a szállítás költségét.
 4. Akciós áru esetében az akció a megadott határidőig vagy a készlet erejéig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre az eladó értesítést küld.

Rendelés, kiszállítás

 1. A PP BIOKOZMETIKA Kft. webshopon a rendelés, e-mail-ben és telefonon is lehetséges.
 2. A beérkezett rendelésről az eladó visszaigazolást küld, amely tartalmazza a megrendelt termék vagy termékek pontos specifikációját és az árát, a megrendelő adatait, a számlázási és a szállítási címet. Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a megrendelőnek 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra.
 3. Amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, az eladó értesítést küld a termék várható szállítási időpontjáról.
 4. Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: A megrendelt termékek kiszállítását országosan a MPL vagy a DPD Csomagküldő Szolgálat, végzi. A kézbesítés a megrendeléstől 1-5 munkanapon belül várható. A futár 8-18 óra között keresi fel a címzettet, ezért olyan szállítási cím megadása szükséges, ahol munkanapokon a jelzett időpontban az átvételre jogosult személy tartózkodik.
 5. Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: Az átvevő köteles az átvételkor a küldeményt a fuvarozó jelenlétében megvizsgálni és a külső csomagoláson észlelt sérülés esetén felbontani. Az esetleges károkról a fuvarozóval közösen jegyzőkönyvet kell felvenni, továbbá a sérülést és a kárt a DPD-nek vagy a Magyar Posta Zrt.-nek haladéktalanul bejelenteni. Az átvevő köteles minden ésszerű intézkedést megtenni a kár enyhítése érdekében.
 6. Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: Amennyiben kiszállítás során a csomag átvétele sikertelen, a szállító értesítést hagy, majd legfeljebb kettő alkalommal ismét kísérletet tesz a csomag kiszállítására.
 7. Kiszállítás futárszolgálattal opció esetén: A megrendelt és átvett áru vételárának és szállítási költségének kiegyenlítése utánvéttel történik. Az utánvét összegét a szállító képviselőjének az áru átvételekor készpénzben kell átadni.
 8. Az esetleges szállítási késedelem vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén a PP BIOKOZMETIKA Kft.-vel szemben kártérítési igény nem érvényesíthető.

A DPD Hungária Kft. ügyfélszolgálata:
1158 Budapest, Késmárk u. 14. fsz. 72.
Tel: 06-1/501-6204
Fax: 06-1/501-6214
e-mail: dpd@dpd.hu
web oldal: www.dpd.hu
Az ügyfélszolgálat nyitva tartási ideje: munkanapokon 9-tól 17 óráig.

A Magyar Posta Zrt. ügyfélszolgálata:
weboldal: www.posta.hu

Termékszavatosság:

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vásárló Termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kicserélését kérheti.

A termék abban az esetben tekinthető hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Vásárló a 14 napon belül, ha a termékből nem hiányzik 10% több, nem sérült a csomagolás, eredeti számlával. E határidő elteltével a Vásárló e jogosultságát elveszti. Termékszavatossági igényét a Vevő kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
A PP BIOKOZMETIKA Kft. jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a hiba miatt jótállási igényt érvényesíthet. A Vásárlót a jótállásból fakadó jogok a Termékszavatosság ismertetésénél meghatározott jogosultságok megilletik.
Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét.
Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék nincs lehetőség.

A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti személyesen vagy e-mailben az alábbi elérhetőségek egyikén:

 • Üzlet: PP BIOKOZMETIKA Kft. 1123 Budapest, Greguss utca 6. al. 1.
 • Telefon: +36 30 986 5068
 • E-mail: patakipanni.bio@gmail.com

A szavatosságra, jótállásra vonatkozó hatályos jogszabályok: 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

Észrevételek – reklamáció

 1. Amennyiben az átvett árucikk bizonyíthatóan gyártási hibás vagy az a szállítás során sérült, természetesen díjmentesen kicseréljük. Amennyiben erre valamely okból nincs lehetőség, a kifizetett vételárat visszafizetjük. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges. A szállítás során sérült termékek esetében kérjük, mellékelje a szállító (DPD vagy a Magyar Posta) jegyzőkönyvét, amelyben a kézbesítő elismeri, hogy a csomagot sérülten adta át. Jegyzőkönyv hiányában a reklamációt nem tudjuk elfogadni.
 2. Amennyiben speciális kérése vagy problémája lenne, kérjük forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a +36 30 986 5068 telefonszámon.

Adatvédelmi nyilatkozat

Az adatvédelmi nyilatkozat a http://biolanaturkozmetika.hu/adatvedelmi-nyilatkozat címen elérhető.

Vásárlástól való elállás joga

A Vásárló jogosult a megrendelést követő 24 órában, de legkésőbb a kiszállítás megkezdéséig /a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles jelezni email-ben vagy telefonon, a PP BIOKOZMETIKA Kft. ügyfélszolgálatán. Ebben az esetben a Vásárlót semmilyen költségviselés nem terheli. A Vásárló a szerződés megkötésének napja és a kiszállítás megkezdése közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

A felelősség korlátozása

 1. A PP BIOKOZMETIKA Kft. webshopban való vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
 2. A PP BIOKOZMETIKA Kft. semmilyen módon nem felelős az alábbiakért, bármilyen módon is következtek be:
  • Az Interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat.
  • Bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza a PP BIOKOZMETIKA Kft. webshop normális működését és a vásárlást.
  • A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása.
  • Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
  • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
 3. A PP BIOKOZMETIKA Kft. nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és a weblapon történő vásárlásáért.
 4. A vevő felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.
 5. A PP BIOKOZMETIKA Kft. bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe.
 6. A PP BIOKOZMETIKA Kft. szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A Vásárló nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Egyéb rendeltetések

 1. A www.biolanaturkozmetika.hu weboldalon, Biola Szaküzlet & PP Biokozmetika facebook oldalán, Pataki Panni kozmetikus facebook oladalán található képek és szövegek a PP BIOKOZMETIKA Kft. szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag a PP BIOKOZMETIKA Kft. írásos felhatalmazásával lehetséges. Az illetéktelen felhasználás jogi következményeket von maga után!
 2. Az online értékesítésekre vonatkozó hatályos jogszabály: 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

Központi elérhetőségek:

Tel.: +36 30 986 5068
Cím: 1123 Budapest, Greguss utca 6. al. 1.
E-mail: patakipanni.bio@gmail.com